Twee heerlijke en tegelijkertijd gezonde gerechten die je in de keuken kunt klaar maken!

Je herkent het vast wel: na een drukke werkdag op kantoor is het soms best wel moeilijk om thuis een voedzame maaltijd samen te stellen. Hoewel de verleiding dan groot kan zijn om een dure maaltijd af te gaan halen of te laten bezorgen door een tent in de buurt, zou een maaltijd zelf klaar maken (in het geval dat je de juiste ingrediënten al in huis hebt) net zo makkelijk kunnen zijn. In onderstaand lijstje vind je twee gerechten die je thuis in de keuken kunt gaan bereiden!

1. Poké bowl met zalm, kip of groenten

De poké bowl is een steeds populairder wordend gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Hawaï. Wat belangrijk is, is dat je kiest voor lekker plakkerige sushi rijst waarmee je de kom vult. Vervolgens kun je diverse soorten toppings uitkiezen waarvan jij, je partner of de kinderen zullen gaan smullen. Ben je zelf bijvoorbeeld een visliefhebber en je tafelgenoot niet? Dan is het erg eenvoudig om diverse toppings klaar te maken zodat iedereen zelf kan kiezen wat er in de poké bowl gedaan wordt. Naast vis of vlees is het ook erg lekker om de poké bowl te voorzien van maïs, avocado, komkommer of soja boontjes. Tenslotte kies je een toepassend sausje uit, zoals soja saus of chili mayonaise, en je gerecht is af!

2. Mexicaanse wraps of taco’s

Een ander gerecht dat snel klaar gemaakt kan worden zijn mexicaanse wraps. Ook bij mexicaanse wraps is het voordeel dat je deze op diverse manieren kan klaar maken en kan vullen. De ene week kan je bijvoorbeeld kiezen voor (vegan) gehakt, de andere week kan je kiezen voor een groentemix met veel bonen. Vervolgens kan de wrap helemaal naar eigen keuze op smaak gebracht worden, bijvoorbeeld door zure room, avocado, tomatensalsa of maïs. Zet de wraps op tafel en je zult zien dat iedereen er van zal gaan smullen!

Het allerfijnste is natuurlijk om je gerechten in een kant en klare keuken te bereiden die volledig is voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Op die manier zal je gaan merken dat het koken van lekkere maaltijden ook een stuk leuker zal gaan worden en dat je weer vaker achter het fornuis te vinden bent. In het geval je een keuken wil renoveren dan ben je bij Keukenrenovatie Zwolle op het juiste adres. Door een keukenrenovatie zou je ook de optie hebben om reeds bestaande onderdelen van je keuken te behouden, waardoor je niet direct een volledig nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Mocht je graag wel een volledig nieuwe keuken willen, omdat de oude keuken bijvoorbeeld toe aan vervanging is, dan kan je ook zeker een kijkje nemen op K14.